Кметовете са темелът на ГЕРБ и на СДС, върху които сме стъпили. Но ако ние толкова искаме да победим, защото кметовете имат нужда от здраво правителство. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на предизборно събитие във Видин.

Нежно острие на Борисов смълча всички с ход! Бръкна му в джоба и… ВИДЕО

„Въпросът е какво става с парите за общините. Всеки кмет иска водопровод, канализация, училище, читалище, спортна база. А това с малките бюджети на общините не става“, изтъкна той.

Коалиционни партньори 

По отношение на коалиционните партньори от СДС той заяви: „Това са хората, с които имахме шанса да победим комунистите и да продължим този победен път на СДС. Положиха се страшно много усиия от комунистите и техните марионетки да разбият СДС, да го няма лъвчето. Същите тези пробваха същото с ГЕРБ. Те са децата и внуците на комунистите“, припомни Борисов.

„4 години ни стъргаха, само че структурите ни яки, затова продължаваме да бъдем първа политическа сила. Никой освен нас не иска правителство. Тактиката на другите партии е това изтощение да продължи. И това е прокремълско. Единствените, които имат успех в случая, които желят България да не е силна, да не е равноправен член, да няма Шенген, да няма еврозона“, заяви той.

„Протестите преди 4 години започнаха в деня, в който ГЕРБ вкара България в чакалнята на еврозоната. Аз мислех, че са се събрали да празнуват“, посочи той.

„Тогава почнаха протестите. От кой? От същите, които искат сега да няма правителство“, разгневи се той.

„Ако ГЕРБ не бие с много, запомнете ми думата, това упражнение струва над 100 млн. Тези пари отиват в коша. И след 3-4 месеца пак ще сме тук, с нови 100 млн.“, прогнозира той.

По думите му равноотаделечният премиер, предложен от ПП-ДБ, трябва да е вундеркинд и суперчовек, който да познава всяко едно министерство и да намери равноотдалечен експерт за министър и другите важни постове.

Коварен замисъл

„Това ще е тежко задкулисие, ако може да стане. Определяме една кукла, или най-авторитетният човек да е, всяко посочено име от него ще бъде пускано в Гугъл, ще се чуе за него и ще бъде торпилиран“, посочи лидерът на ГЕРБ.

„Защо го правят? За да може, ако ГЕРБ е първи, да се прескочи първия мандат. Да кажат: "Ние с ГЕРБ няма, няма, няма, дайте да се случва тая работа във втория мандат“ и да почнат да тупат пак топката с месеци както предишния път, разкри той.

„Ако ГЕРБ е втори, ще участваме в такъв разговор. Но ако ГЕРБ е първи и не стане с първия мандат, в никаква такава комбинация няма да участваме. Да се съберат ПП-ДБ в "Възраждане", с който искат, да направят такъв кабинет, да досъсипят тази държава. И тогава ще идваме ние пак. Не виждам друг начин“, категоричен беше той.

Осми път 

"Безсмислено е. Това е седми път. Все едно сме седми път на сватба и викаме "Наздраве", много ще сме щастливи", коментира той.

„Над милиард са ни изборите досега. Пътя Ботевград-Мездра сме го дали за избори. Даже с един мост. Да се напънем и този път, защото ако нещо ще се случи, то трябва да се случи с ГЕРБ-СДС. Всичко останало ще е такова, че да е в услуга на проруските сили, антиевропейските, защото България вече има проблем. България свети в червено - политическа нестабилност, икономическа, финансова. Трайна нестабилност, години наред. Това е държава-членка. Чак северномакедонците започнаха да ни се подиграват. Смятайте", възмути се той.

"Отсега ви казвам, ако не направим правителство и дойдат нови избори, повече аз кампания няма да правя. За осми път, ще дойда, ама ще ви събирам - на Дунав, на някоя бирария, за приказки. Повече партийна работа не виждам смисъл. Те дори не водят кампания, забелязвате ли?“, закани се Борисов. 

 

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!