Изведнъж една буря се разрази и отнесе финансите на държавата. Това, което се е случило, е, че служебното правителство предлага законодателни мерки. Ако на 6 - 7 април има парламент, ние ще получим проектобюджета. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Силистра. 

"Защо задължително трябва да има правителство? Нито една партия, съмнявайки се, че пак ще отидем на избори, няма да гласува тези промени. След войната в Украйна няма руски туристи. Цяло лято вадиха бомби и какво ли не. Нашите телевизии казваха на чужденците: "Ако искате да срещнете бомба, елате в България". Сега има предупреждение за фалит, ако няма правителство, ще има реален фалит", каза той.

"Асен Василев каза, че при ГЕРБ фискалният резерв бил 8 нещо, а той го оставил 12 и нещо. Обаче сега 3 млрд. липсват. Фискалният резерв се пълни със заеми с високи лихви", посочи лидерът на ГЕРБ.  

"Фискалният резерв ще изтънее още. Ако ние, победим, аз знам как. Техният лозунг е "Има как". Кога употребяваваме този израз. Когато нещо не може да се направи и отговорът е "Има как", тоест по втория начин. Аз знам как", заяви Борисов. 

"Разбираме, че има чадъри от правителството на Радев за стотици милиони. Това каза Асен Василев при Цветанка Ризова", допълни той. 

Борисов няколко пъти изтъкна, че интервюто на Асен Василев е било с услужливо подбрани въпроси и не го е питала други по-важни въпроси, като например защо правителството му е изтеглило поредния заем. 

След новината за фалит: Асен Василев фучи и беснее, обвини МФ в лъжа и некомпетентност

"Айде, ние бяхме лоши, ясно, но този, който ги извади от никъде и ги направи министри и са управлявали общо 360 дни? Не им стигнало времето. Казват, че хората били по-добре. Той или не ходи на магазин, или се движи и със служебна кола и не знае колко струват дизела и бензина. Това, което разбирам от него, е че служебното правителство граби и прави чадъри. Било като правителство на ГЕРБ", каза още Борисов.  

"Казват, че някой иска да открадне парите. Ама те свършиха. Кой ще ги открадне? Радев? А кой ви направи вас? Радев. И как му се отблагодарявате. Само вие сте светците с "Джемкорп" и всичко, което разбрахме. Сега пускате друг слух - независимо кой е първи и втори, някъде отвътре щели да ме наведат и да подкрепим правителство на малцинство без да участваме, за да могат да довършат кражбата", обясни той. 

Борисов заяви категорично, че "празен чек не подписва".