Оценявам като добри по-голямата част от икономическите идеи на Томислав Дончев. Емил Караниколов е добър специалист и добре пасва на Министерство на икономиката. Това коментира бившият икономически министър Божидар Лукарски в ефира на БТВ по повод решението, че приватизацията спира.
Тези 2% от държавната собственост, която не е приватизирана за 20 г. щяла да се развива, става ясно от решението. Лукарски обаче предложи те да се ликвидират, а не да се развиват. На въпрос дали му тежи, че не е на поста, той коментира: "Министър не е професия, не я пише в длъжностната ти характеристика. Всеки, който поеме такава отговорност знае, че това е временно".

"След два дни ще има конференция на СДС. Ще се разисква визията на партията. Развиваме си партията, няме бърза работа, защото не сме в предизборна ситуация. СДС не фалира. Това че нямаме субсидия не е толкова тежко, тъй като имаме дарители и членски внос. Дали ще бъда преизбран отново за председател зависи от делегатите, които са над 400. Ще се борим да запазим сградата си на "Раковски 134". За СДС това е една знакова сграда и ние ще направим всичко възможно да запазим поне част от нея, където се помещава СДС“, коментира Лукарски.

„Избирателите ни показаха, че трябва да бъдем обединени. Не ми харесва конфигурацията на новия парламент. От това зависи стабилността на кабинета. Тепърва патриотите ще разберат, че имат само едно министерство, може да е поради липсата на кадри. Те са непредвидим партньор". Той прогнозира, че първо Валери Симеонов ще се опълчи на управлението, "тъй като ще осъзнае, че е оставен встрани от властта. Атака е по-представена във властовите структури. Волен Сидеров също е непредвидим, но той има по-голям политически опит“, заяви Божидар Лукарски.