Слаб президент, разединител на нацията, без социална чувствителност - такива бяха критиките на опозицията спрямо президента Росен Певнелиев. Само управляващите, оказа се, се гордеели с неговото поведение.
Слаб президент, разединител на нацията, без социална чувствителност - такива бяха критиките на опозицията спрямо президента Росен Певнелиев. Само управляващите, оказа се, се гордеели с неговото поведение.

За левицата мандатът на Росен Плевнелиев не може да се окачестви като успешен, отсече Жельо Бойчев. Нито беше принципен, нито беше последователен, категоричен беше социалистът. До края на мандата си не можа да излезе от политическата си зависимост от партия ГЕРБ и лично от премиера Бойко Борисов, констатира говорителят на соцгрупата в парламента.

Бойчев добави, че Плевнелиев е бил безкритичен към законодателството на мнозинството. По думите му Плевнелиев е най-несоциалният президент, който сме имали. Политиката му във външните отношения не била балансирана. Това, за което заслужава подкрепа и адмирации е, че не се кандидатира за втори мандат, отчете Бойчев.

ДПС също не може да е доволна и да обяви за успешен президент Плевнелиев, особено предвид факта, че на моменти ни карал да се чувстваме застрашени за националната си сигурност, коментира зам.-председателят на партията Янко Янков.

България е разединена, българското политическо пространство е разпокъсано, коментира той. Това не е добре за развитието на страната. Плевнелиев не можа да покаже надпартийност, категоричен бе депутатът от ДПС.

Това е най-слабият държавен глава, който сме имали, категоричен бе и лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Той го разкритикува за външната му политика, която била едностранчива и харесвана само във Вашингтон и Брюксел. "Не знам как ще бъде приет и в Щатите, след като си позволи да дава акъл и на новия невстъпил още в длъжност американски президент Тръмп какво да прави", кахъри се Каракачанов.

Мислите ли, че президентът на България трябва да дава съвети на американския и руския президент каква политика да водят, възмути се зам.-шефът на НС.

Плевнелиев опита да ни вкара във война и да раздели нацията, бе мнението пък на журналиста Иван Гарелов.

За представителите на ГЕРБ президентът Росен Плевнелиев направил обективен отчет. Президентът Росен Плевнелиев е българският президент, с който всички ние трябва да се гордеем, обобщи шефът на депутатите от ГЕПБ Цветан Цветанов.

Сред положителното в мандата му Цветанов изтъкна, че запазил европейския път на страната, имал собствено мнение и бил равноотдалечен от всички партии.