Ръководството на ПГ на „БСП за България“ излезе с позиция по повод гласуването на председател на КПКОНПИ. Ето какво пише в нея:

По повод гласуването на председател на КПКОНПИ и разпространяваната невярна информация, че парламентарната група на „БСП за България“ не е имала политическо решение, заявяваме, че на общо събрание на групата, проведено на 10.12.2019 г., с гласуване беше прието политическо решение – не подкрепяме кандидатурата на Сотир Цацаров“. Против това решение гласуваха само трима депутати.

Беше взето решение - който има друго мнение, да се възползва от член 58, ал. 4 на Правилника за организацията и дейността на Народното събрание и да изрази различната си позиция от трибуната на парламента. Чл. 58 ал. 4 дава възможност "на народен представител, който има мнение, различно от това на ПГ, да го изрази в рамките на 3 минути".

Никой от гласувалите за Сотир Цацаров не направи публично това. Парламентарната група на „БСП за България“ има политическо решение за неподкрепа. Всеки, който не се е съобразил с това, носи своята лична отговорност.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!