БСП поиска оставката на министъра на културата Боил Банов заради пропуснатия срок за обжалване на делото за ремонта на Ларгото.

Министерството на културата е изтървало сроковете за обжалване, в резултат на което българският данъкоплатец безвъзвратно губи 700 хиляди лева. Това каза пред журналисти депутатът от "БСП за България" Александър Симов.

"Виждаме, че отговорността за това скандално бездействие на министерството ще понесе някаква юристка на незначителен пост. Това е замазване на следите.

Отговорността в такъв случай, при такава афера трябва да се понесе единствено и само с оставката на Боил Банов. Призоваваме и Бойко Борисов да поиска неговата оставка моментално, след като виждаме, че Банов няма мъжеството, няма морала сам да се оттегли от поста си", каза Симов, цитиран от БТА.

Депутатът от левицата припомни скандала "Ало, Банов". "В началото на тази година БСП извади на бял свят скандалната афера на културния министър Боил Банов за Ларгото, с която той спестява 700 хиляди лева на частен предприемач.

Тогава основното оправдание на Банов беше: "Какво искате от мен, нали водим дело и вероятно ще го спечелим".

Вчера видяхме как точно води дело Министерството на културата", каза Симов. Той посочи, че са сезирали прокуратурата и изрази надежда тя да си свърши работата и отново да погледне към този случай.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!