БСП поискаха премиерът да бъде изслушан от парламента и да дойде да види новата пленарна зала. Преди това пък от ГЕРБ предложиха вътрешният министър да даде в Народното събрание информация за протестите през изминалия ден.

И двете искания бяха направени след декларации на парламентарните групи относно ескалирането на напрежението на снощните демонстрации. 

След предложението информация да бъде дадена от вътрешния министър, социалистът Георги Свиленски поиска да дойде и "отговорникът, който е виновен за всички тези протести".

„Обаждайки се на министъра на вътрешните работи, да се обадите и на министър-председателя. Да дойде и да обясни какво се случва 56 дни и как властта се крепи на полицейските щитове и палки“, заяви Свиленски.

Председателката Цвета Караянчева набързо съобщи, че ще предаде информацията, но това даде повод на Таско Ерменков да я обвини, че е взела думата на колегата му Свиленски.

"Когато има процедура, времето за изказване не е ограничено до вашите интелектуални възможности да разберете какво се иска в тази процедура", посочи той.

"Позволявате си да ме обиждате. Не сте вие, който ще оценява моя интелект", скочи на свой ред Караячева, а Ерменков репликира, че не само не я е обидил, а я е похвалил.