БСП поиска изслушване на премиера Бойко Борисов в парламента за шпионския скандал. Процедурата направи в началото на днешното пленарно заседание секретарят на ПГ на "БСП за България" Филип Попов, предаде aгенция "Фокус".

Попов се съгласи с предложението на ПГ на ГЕРБ в Народното събрание да дойдат председателя на ДАНС и министъра на вътрешните работи.

Иван Гешев посочи доказателствата срещу обвинения за шпионаж Николай Малинов

"Нека да дойдат в парламента господата, но тук би следвало да дойде - министър-председателят като отговарящ за националната сигурност на България" ,каза той.

Попов отчете, че при чуствителност на тази информация, дори може парламентът да заседава на закрити врата.

БЛИЦ припомня, че вчера обвинения по случая бяха повдигнати на Николай Малинов.
По време на брифинг на прокуратурата обвинител номер едно Сотир Цацаров даде яснота: 

"В хода на разследване на престъплението е установена действаща схема за изпиране на пари. Събрани са данни, че тази схема се използва и за трансфер на финансови средства. По този начин се финансират мероприятия, които застрашават националната сигурност на страната.

Ексклузивно в БЛИЦ: Николай Малинов от движение „Русофили“ е главното действащо лице, заподозряно в шпионаж

Събрани са доказателства за участие на един български гражданин. Той е Николай Малинов, който е привлечен в качеството си на обвиняем. Прокуратурата взе мярка за неотклонение в размер на 50 000 лева, към този момент той вече е освободен от ареста", каза той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!