Ако управляващите приемат ветото на президента за Изборния кодекс, ще преразгледаме решението си за напускане на парламента. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова.

По думите ѝ това ще означава, че техните искания са изпълнени и левицата ще свика заседание на Националния съвет.

„Ако отхвърлят ветото, те не изпълняват нашите искания, въпросът за връщане не стои“, подчерта Нинова.

Нинова разкри ще седне ли скоро в стола на Борисов и призова политиците да изкачат 1000 стълби! 

Тя каза още, че БСП оценява много високо и положително визитата на руския премиер Дмитрий Медведев, защото това е стъпка за диалог и подобряване на отношенията между нашите две страни, но от нея няма конкретни резултати за България.

Проучване на "Афис" обърна наопаки растящата разлика между БСП и ГЕРБ (ГРАФИКИ) 

Лидерът на левицата допълни, че Докладът на ЕК за България за 2019 г. е най-тежкият удар, който е нанасяла Европа върху българското правителство, защото в документа се отбелязвало, че „2/3 от докладите за съмнителни сделки, изпратени от финансовите институции към звеното за финансово разузнаване, касаят местни политически личности. Но по тези случаи правоприлагащите органи не са предприели подходящи последващи действия“.

„Кои са местните политически личности, за които в България не се водят разследвания за финансови злоупотреби? До ден днешен нямаме отговор на този въпрос. Същият въпрос седи и сега и ще го отправим към ЕК и към главния прокурор на България“, посочи Нинова, цитирана от bTV.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!