Националният съвет на БСП ще проведе свое заседание на 18 януари (сряда) от 14:00 часа. Ще се обсъдят действията на БСП с получения трети мандат за съставяне на правителство.

Както БЛИЦ съобщи, в неделя от президентството съобщиха, че третият мандат отива при БСП. Днес лидерът на партията Корнелия Нинова, Кристиан Вигенин, Иван Ченчев, Атанас Зафиров, Георги Свиленски отидоха на "Дондуков" 2, за да получат папката от Румен Радев

"Спрях се на вашата политическа формация в търсене на най-голям шанс за работещо правителство. БСП не само успя да съхрани диалога с всички партии, но и показа, че може да прави компромиси, да влиза в коалиции със свои идеологически опоненти, да взаимодейства добре както с новите, така и старите политически формации", обясни президентът решението си последният мандат отново да отиде при БСП.

Той изрази надежда стремежът на БСП към социална политика да бъде още един мотив за съставяне на стабилно правителство.

"Разбираме тежестта на ситуацията и отговорността ни. Доказахме в предишни опити, че можем да разговаряме спокойно с колегите от други парламентарни партии. Ще продължим в този дух да търсим съгласие за съставяне на кабинет", заяви от своя страна Корнелия Нинова. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук