"Лидерът на Българската социалистическа партия Сергей Станишев има нулева толерантност към корупцията, обвиненията на ГЕРБ са сериозни и затова БСП ще настоява да бъде установено дали те изобщо имат някакво основание". Tова се казва в декларация на Парламентарната група на "Коалиция за България", разпространена от пресцентъра на БСП.
От партията припомнят, че именно през мандата на това правителство и този министър-председател са започнали ефективни разследвания по сигнали на ОЛАФ за нарушения на фирми по САПАРД, които ще бъдат доведени докрай и политически чадъри над ничии престъпления няма да има.
Ръководството на БСП декларира, че е било и ще продължи да бъде безкомпромисно при установяването и на най-малка виновност на нейни дарители от минали кампании. Финансирането на партията е било и ще бъде прозрачно, изцяло съобразено с българското законодателство.
"В последните дни, изглежда, ГЕРБ и неговите активисти трескаво търсят поводи за поява по челните места в новините, независимо от истината, а това не помага нито на България, нито пък на тях", се казва още в декларацията на социалистите. /БЛИЦ