Партията на Меглена Кунева е пред пълен провал? Този въпрос е на дневен ред днес, след като още един от ключовите вече бивши депутати на “Движение България на гражданите” Антони Тренчев хвърли оставка. Както БЛИЦ съобщи, сутринта същото направи и Настимир Ананиев.

"Бяха изключителни пет години, изпълнение с битки на много фронтове, немалко победи, немалко поражения, повторени и потретени грешки, много извадени поуки, влиянието на които дълго ще резонира в мен…

Причините за моето дистанциране са много. Изброени една по една едва ли биха достатъчно значими като доводи за някого извън екосистемата на нашата формация, но съвкупността им е важна и решаваща. С много неща не съм бил съгласен през годините, но политиката е колективно начинание и човек понякога, всъщност твърде често, прави компромиси.

Решаващ тласък ми даде последният Национален съвет на ДБГ, на който се взе абсолютно погрешното според мен решение (срещу което гласувахме с доста хора, включително и председателят ни) да се отложи конгресът за неясно точно кога, при обявен такъв за юни месец. Тежко отстъпление от правилната посока, зададена от Меглена, посредством решението и да не бъде водач в листа на последните избори", написа в социалната мрежа Тренчев.