На първо гласуване в пленарната зала ще са два проекта на закон за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество - на правителството и на левицата - за противодействие на корупцията сред лица, заемащи висши публични длъжности. Това гласи проектопрограмата за седмицата на НС.

В нея е и докладът на временната комисия за установяване на потенциално опасните и конкретни случаи на радиоактивно замърсяване на питейни води у нас. Предвижда се първото четене на промени в Закона за посевния и посадъчния материал и в Закона за електронните съобщения.

Депутатите ще обсъдят поправки в Закона за автомобилните превози и в Закона за движението по пътищата. Програмата включва също първо гласуване на изменения в Закона за гражданската регистрация. На първо гласуване ще са и допълнения в Закона за ограничаване на административното регулиране и административния контрол върху стопанската дейност, както и второто четене на промени в Закона за съдебната власт. В петък е и парламентарният контрол.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!