"Бягствата от затворите доказват сериозни проблеми. В България няма сигурност." Това заяви в ефира на Нова телевизия Елена Йончева часове преди да се състои извънредното заседание на парламента, на което депутатите ще дебатират по внесения от БСП вот на недоверие срещу правителството на Бойко Борисов.

Идат инфарктни часове за политическото бъдеще на България и Борисов 

"В момента има над 1000 души с присъди, които се разхождат сред нас. 6000 души трябва да бъдат назначени за сигурност в селата. В момента са към 200.", възмутена е тя.

"Полицаите напускат заради ниските заплати и ужасът в администрацията. Проблемите със сигурността се задълбочават. Коя е държавата в света, която не може да се справи с телефонните измамници вече толкова години. Ние даваме гласност на тези проблеми. Аз изкарвам факти", твърди Йончева.

"Последните 10 години - 9 управлява ГЕРБ. Факт е , че доверието към МВР пада. В момента се връщаме в годините на СИК и ВИС - приватизираме работата на МВР", заявява тя.

"Според доклада на ДАНС са трити данни за стоки, които влизат в страната, а не се плащат акцизи. Соред ОЛАФ има 110 изтрити преминаващи ТИР-ове със стоки. Това ощетява държавата с милиарди, които можеше да се използват за увеличение на заплати. Виновното лице не е ли това, което управлява?!", завършва Йончева.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!