В "Продължаваме промяната-Демократична България" имат готовността и способността да правят интриги.

На мен ми направиха същите интриги, които направиха и на г-жа Захариева. Всеки ден докато приемахме конституцията хора от ПП-ДБ ходиха до Борисов да му се оплакват, че преча и че саботирам реформата.

Това разкри пред БНТ бившият депутат от ГЕРБ Радомир Чолаков.

"Борисов през цялото време беше прав, че трябваше да се приеме конституционна реформа, за да може темата да се изчерпи и да не е в дневния ред", каза още Чолаков.

Той призова колегите си от ПП-ДБ да се извинят за това, че "ни вкараха в цикъл от конституционни промени, от които не излезе нищо".

Старите партии бяха длъжни да си протегнат ръка.

Продължаващото отблъскване на тази протегната ръка ще продължава политическата криза, каза още Радомир Чолаков. Той допълни, че е тъжно, когато един политик не може да се извинява. "Има такива, които могат - Борисов може. Той може би е единственият политик, който може да се извинява и да се променя", каза още той.

Според него се е подменила цялата политическа парадигма. И даде пример как БСП начело с Корнелия Нинова направи коалиция с ПП-ДБ. Тази коалиция започва разрушаването на държавата, каза още Чолаков и обърна внимание, че през цялото време Нинова говори за ГЕРБ. Има някаква обсесия.

Правят се всевъзможни странни коалиции, само и само да не е ГЕРБ, каза още той и уточни, че това е проблем за политическата система в България. На всички избори партии, които тръгват срещу ГЕРБ, се разбиват, но продължават да упорстват, че ГЕРБ няма да управлява. Не знам защо се мисли за възможно да се формира около "Продължаваме промяната" нещо, което да управлява, запита Чолаков.