Стига Слави да предложи качествени хора по-може да има подкрепа. Би било нормално да има консултации. Дори и те да не са официални, то поне от ИТН ще и направят добра преценка за нагласите сред нас. Това заяви в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS Борислав Сандов, част от Демократична България.

Той добави, че формацията му е с желание да е част от промяната, но е важно в нея да има политика и визия. 

"ИТН претендира да е формация на промяната и именно заради това трябва да подхождат по различен начин, а те запазват подхода и запазват едноличното управление. Не знам какво имаше предвид Христо Иванова с думите си, че правителството на Слави е "целувка на смъртта", но може би става въпрос, че то е било обречено", каза Сандов. 

По думите му от ИТН са се вслушали в позициите на ДБ и именно заради това може да се говори за евентуална подкрепа.

"За да е избрано правителство, то то трябва да е избрано с мнозинство. Ако обаче в парламентарна зала има по-малко хора, то правителство може да е избрано и с по-малко гласове, стига това да не са хора от ИТН, ИМВ и ДБ", добави той. 

Според него всяко правителство на малцинството е в риск, но все пак може да изкара пълен мандат. По думите му такова правителство се сваля лесно.

"След 4-и април очаквахме, че ще има правителство на малцинството с къс мандат и ясни приоритети. До такова не се стигна", коментира Сандов.

Той заяви, че не се притеснява от още едни избори, важното е обаче да се види кое е по-добре за България.

Сандов заяви, че не е било приемлив начинът по който Трифонов представи правителството си и то непълно. "Възражения имаме и към г-н Василев, който не е ново лице в политиката", каза той.