С какви пуловери са облечени внуците на премиера Бойко Борисов и колко струват? Тези въпроси станаха горещи в социалната мрежа Фейсбук, пише actualno.com

Предположения и твърдения се появиха бързо след като Борисов публикува снощи снимки за Бъдни вечер. На тях той е прегърнал двете малки момчета, като има три кадъра.

Според твърдения във Фейсбук, пуловерите са маркови - на "Ралф Лорън". А цената - повече от пенсията, която получава всеки от 360 000 пенсионери, казва потребител на име Светослав Трайков. Дали обаче е така и достатъчно ли е "доказателство" по снимка в поста, с цена 145 долара - това всеки сам може да прецени, предвид и човека*, който го казва. Минималната пенсия в България от 1 януари, 2021 година, ще е 300 лв., а според актуалния курс на БНБ 1 долар е 1,60 лв. - т.е. 145 долара са равни на 232 лв.

Към края на октомври, 2020 година, по данни на НОИ, съобщени пред БНР, 65 000 са хората с 212 лева пенсия, заради липса на осигурителен стаж (т.е. нямат достатъчно натрупан трудов стаж с легален трудов договор), а почти 300 000 са тези с 250 лв. - те ще вземат 300 лв. от 1 януари. Под поста на Трайков във Фейсбук обаче има и подигравки как се хваща за това - човек, който е не какво да е, а премиер 10 години, да не може да купи 2 хубави пуловера.


Месечната заплата на Бойко Борисов като министър-председател е 7204 лева от септември насам, а с добавките за трудов стаж отива над 10 000 лева. За сравнение тази на Румен Радев е доста повече - над 15 000 лева.

*Кой е Светослав Трайков - той беше един от задържаните за спирането на метрото, заедно с бившия депутат Минчо Спасов и бившия член на КЕВР Еленко Божков. Сега е считан за един от най-близките хора на Мая Манолова, а има информация по считани за близки до властта медии, че преди това е бил част от ГЕРБ, но се е разделил с партията на Борисов - бил е изключен от нея.

Припомняме, че Светослав Трайков блесна и с още едно запомнящо се действие срещу Борисов - заради вила "Секвоя".