„По на бюджета, съгласен съм, че не успяхме да „огреем” навсякъде. Самият приоритет беше изцяло насочен към антикризисните мерки, които дискутираме през последния месец. Смисълът на актуализацията е тези мерки да стигнат до обществото”. Това заяви в ефира на NOVA NEWS Александър Ракшиев от „Продължаваме Промяната".

„В този смисъл, въпреки че хората които работят в сектор „Култура” няма да бъдат подпомогнати чрез повишение на техните заплати, защото бюджетната рамка не го позволява, подкрепа ще получат чрез мерките, които са налични за всички граждани”, поясни той. И допълни, че разбира исканията на синдикатите.

„Трябва да се отбележи, че синдикатите правят това, за което са създадени. Радвам се да видя, че те застават на страната на хората, които представляват.На синдикатите бих казал, че ги чувам и ги разбирам”, каза още Александър Ракшиев.

 Според него инфлацията няма да продължи да расте до края на годината.

„Тя се движи основно от цените на енергоносителите, а ние вече имаме стабилизиране на международните пазари. Хората трябва да са спокойни, че по-лошо няма да стане от гледна точка на инфлацията. Със сигурност в момента страната ни изживява едни тежки икономически времена”, обясни  представителят на ПП.

На въпрос с кого ще преговарят от ПП, той каза следното:

„Тази седмица целим да съберем необходимото мнозинство, което да застане от правилната страна на битката с корупцията. В този смисъл може или да преговаряме централизирано с партиите, или да потърсим конкретна подкрепа от депутати”.