В т.нар. сглобка нямат доверие помежду си и си говорят през медиите. Това заяви пред БНР депутатът от ИТН Гроздан Караджов. Според него тази некоалиция няма как да произведе резултат, защото говоренето през медиите е довело до един резултат и това досега е пълен провал.

Той коментира и твърденията на Бойко Борисов, че Алексей Петров е осигурил логистиката за преговорите за съставяне на правителство. По думите му е притеснително, че се е стигнало дотам, че ъндърграунда да събира политическите лидери, за да създадат една сглобка.

Караджов добави, че това е индикация, че не гражданите са избрали това правителство, а задкулисието.

Депутатът от ИТН посочи, че ахилесовата пета на ПП/ДБ са пътните ремонти. "Новите условия на обществените поръчки за ремонт на пътищата, които ПП вече пуснаха, изискват от кандидатите да имат оборот за последните 3 години 70 милиона лева от подобна дейност, т.е. само ремонт и поддръжка, и 400 километра построени или ремонтирани пътища. Едва 7-8 фирми в България отговарят на тези условия. ПП вече влязоха в порочната схема на договарянето с големите фирми", поясни той.

Според него съществува реална опасност през зимата да се окажем без договори за пътна поддръжка. Той бе категоричен, че правителството е обявило война на пътищарите и то не сега, а още от времето на кабинета Петков.

Сметката за безхаберието на властта ще я платим ние, гражданите, защото рискуваме живота си по пътищата, каза още той.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук