„Ицо Хазарта назначи импресариото си за сътрудник в Народното събрание". Такова заглавие се появи в някои медии през изминалата седмица.
 

Как Петър Денев от съдружник на Ицо Хазарта се става парламентарен сътрудник на депутата Петров? Отговорът на този въпрос в „Тази неделя“ даде самият Петър Денев. 

„Не съм назначен, това означава да взимаш пари за това, което правиш, а аз не взимам пари за това, което ще правя“, заяви Денев.

„Още когато Кирил Петков се обади на Христо да го покани да участва в "Продължаваме промяната", Ицо ми се обади и ме пита дали ще го подкрепям", разказа Денев.

По думите му той е подкрепял рапъра досега и ще продължи да го прави и в неговото му поприще като депутат.

Водещо в това желание не е заплата, която едва ли е повече от 2000 лева, предвид че той живее в Мюнхен и изкарва много повече пари, каза импресариото.

„В цялата тази история има едно нагнетяване на напрежението, има едно вменяване на идеята, че Ицо е направил нещо неморално в това, че ме е направил свой нещатен сътрудник", коментира Петър Денев.

Според него е много по-логично Ицо да назначи него за съветник, отколкото някой, който е намерен чрез обява за работа в интернет. "Би било странно да назначи за свой сътрудник някой, който е кандидатствал в jobs.bg", уточни Денев.

По думите му той не е експерт в сферата на образованието, но целта му е да се потопя в средата, в която работи Ицо.

"В сряда ще ми е първото посещение в парламента. Възнамерявам да участвам в срещите и разговорите на Ицо и ако имам идеи да ги споделя после", каза още той.