Не сме наддавали за Украйна. Трябваше да измием срама на предишния парламент, който не пожела да изслуша президента Зеленски. Войната засяга пряко живота на всеки европеец. Това заяви пред БНТ Даниел Митов от ГЕРБ.

Той не спести упреците си към правителството на Кирил Петков относно икономическите трудности, които изпитват българите сега. „Те умишлено не запазиха капацитет за разтоварване на природен газ, освен това купуваха по-скъп газ“, каза той.

"Не сме прежалили първия мандат. Трябва да започнем да разговаряме, защото има много проблеми, с които трябва да се справим. Бюджетът е пробит. Парите по Плана за възстановяване няма да дойдат, изтеглени са многомилионни заеми“, обрисува тежката ситуация Митов.

"Ние сме „за“ правосъдна или правна реформа. Трябва да се фокусираме върху много по-голям аспект от съдебната ни система.

Целият процес трябва да е по-комплексен и трябва разговор с всички. Той трябва да е професионален", подчерта зам.-председателят на ГЕРБ.

"Ние подхождаме сериозно и сме наясно, че на българското общество му трябва правителство, иначе президентът Радев ще продължи да управлява.

На нас ни трябва строга фискална дисциплина, защото вървим по спиралата надолу. Ако я караме така, съвсем скоро няма да има как да се изплащат пенсиите", предупреди Даниел Митов.

"Волята на българските граждани е ясна. Ако искаха още да управлява онази безумна коалиция, щяха да им дадат мнозинство. По-голямата част от хората са си направили изводите какво им донесоха последните две години. 

ГЕРБ има своето място в управлението. Ние протягаме ръка, казваме на своите политически опоненти, да започнем разговори по приоритети. Никой не предлага коалиции", каза още той.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук