Гостуването на Даниел Митов от ГЕРБ в предаването "Панорама" по БНТ започна със закачлив диалог. 

Водещият Бойко Василев зададе първия си въпрос към политика, питайки го: "Примирихте ли се след тези избори, че ще сте опозиция и вече ще сте човекът, от когото всички бягат".

"От мен лично ли ще бягат", запита го Митов, усмихвайки се.

Василев се смути и уточни, че визира ГЕРБ, но приема партията като човек конкретно за този въпрос, а Митов се засмя.

"В една демокрация трябва да има опозиция. От нея зависи много. При всички положения ще сме както градивна, така и много активна и остра опозиция, когато това е необходимо. Трябва да си дадем сметка, че на България й е нужно управление. Партиите, които сега опитват да сглобят управление, трябва да го направят и добре да си подредят всичко, което ще сторят следващите години", уточни той.

Митов напомни, че ни чака поредна вълна на к-19. 

"Убеден съм, че Пеканов е направил добронамерено усилия, за да подобри плана, но това трябва да се реши в парламента там където му е мястото", каза още той.

"Радев трябва да се държи по друг начин. Не може да води пряка директна война към България, които гласуват за партия която не му харесва. Той назначи служебен кабинет, в който си назначи няколко тонтон-макут, които вилняха през цялото време на кампанията и се намесваха директно в изборния процес в полза на всички останали партии и атакуваха нас", добави Митов.

"Служебните министрите излизаха с внушения и клевети, които почват лека полека да се разглабят", каза той.

"Това, което финансовият министър обяви за престъпна практика относно плащането на пари за ремонти на пътища, днес служебната министърка на регионалното развития обяви, че продължава да го прави. Това е било години наред и продължава да се прави. Тази теза се разглабя. Така ще стане и с другите", увери Митов.

"На всичко отгоре Рашков си позволи да използва нелегитимно вътрешното министерство и да притиска наши симпатизанти. Рашков си позволи от трибуната на парламента да заплаши със саморазправа лидера на опозицията - това е безобразие. Ненапразно Дончев сравни този момент с 47-ма година, когато Георги Димитров така заплашва Никола Петков, който по-късно бива убит", каза той.

"Не мога да приема колениченето на "Да, България" пред Радев. Това е граница, която не мога да прекрача", категоричен бе Митов.