"На власт са хора, жадуващи реванш, жадуващи отмъщение. Отворете си очите за това. Отмъщението е техният път към безконтролната власт". Това написа във "Фейсбук" Огнян Минчев. Към поста си политологът добави и публикация със заглавие: 

"Бойко Рашков към Тома Биков: Съжалявам, че като шеф на следствието не се справих с вашия лидер".

"Не коментирам справедливостта на исканата оставка на Иван Гешев. Всяко нещо - включително оставка - може и трябва да се поиска и изисква с достойнство и респект към демокрацията като общност на всички граждани", добави още Минчев.

Целият му пост във "Фейсбук": 

"Оставете за момент наследството на миналото, абстрахирайте се за момент от идеологиите, сложете за момент настрани вашето разбиране за това кой е прав и кой - не. 

Най-важното в една обществена - политическа промяна е не КАКВО се прави, а КАК се прави. Много е опасно да те управляват озлобени хора. Злобата води само към омраза и конфликт. Злобата води до диктатура. 

Зная, че мнозина я желаят. Пиша това за тези, които са против диктатурата, но не разбират колко ненадейно и коварно можем да се окажем в нея - просто защото сме проспали важни знаци по пътя. 

На власт са хора, жадуващи реванш, жадуващи отмъщение. Отворете си очите за това. Отмъщението е техния път към безконтролната власт.

P.S. Не коментирам справедливостта на исканата оставка на Иван Гешев. Всяко нещо - включително оставка - може и трябва да се поиска и изисква с достойнство и респект към демокрацията като общност на всички граждани".  

 

Оставете за момент наследството на миналото, абстрахирайте се за момент от идеологиите, сложете за момент настрани...

Публикувахте от Ognyan Minchev в Петък, 23 юли 2021 г.