На председателски съвет в Народното събрание е било отказано на опозиционните партии ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ председателство на комисии. Това съобщи пред "Фокус" зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

Той обърна внимание, че в парламента опозицията играе важна роля, в една демокрация не можеш да си поставяш за цел да унищожиш политическия си опонент.

Митов припомни, че в демократичния свят парламентарните комисии съвсем умишлено и много често се дават на опозиция, за да има взаимен контрол между властите.

„Това не е разбрано от тези, които в момента се опитват да определят дневния ред на обществото и да подреждат евентуално парламентарния живот и да съставят правителство.“

Според Даниел Митов основните проблеми са поредицата от кризи, които българското общество изживява, а именно инфлационната, цените на електричеството, пандемията и дори потискането на свободата на словото.

За него предприетите от министъра на културата полицейски офанзиви срещу редакцията на вестник „Труд“ и заканата му това да се повтори и с централа на ГЕРБ са отклоняване на вниманието от важните проблеми в страната и тяхното решаване.