Оставките са морален критерий, който ние от ГЕРБ сме задали и спазваме. Ние няма да допуснем, че присъствието на някой във властта ще попречи на коректното разследване, защото в момента говорим само за публикации в медиите. Ние показваме политическо поведение, което е категорично морално. Всички останали показват, че се държат за политическото статукво, защото в тези публикации имаше замесени и колеги от други партии. Аз съм сигурна, че тази криза ще ни направи по-силни. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова, която коментира поредните оставки в партията. 

Извънредно! Ключова фигура от ГЕРБ хвърли оставка 

"Решението на Панайот Рейзи е негово лично. Той напуска партията, но остава кмет. Попитайте го него защо е решил така. Срещу него вече има повдигнато обвинение. Ние сме задали нашите принципи. За мен е нормално всички в ГЕРБ да спазват едни и същи принципи. Аз не съм разговаряла с кмета на Созопол и не мога да коментирам. Не мога да коментирам и дали Бойко Борисов е разговарял с него. Не виждам къде има двоен стандарт и аршин при нас. Аз не мога да разбера защо всички медии се нахвърлят така агресивно към ГЕРБ и не коментират нищо за други политици, които имат обвинения, но продължават да изпълняват функциите си. В ГЕРБ водим диалог помежду си. Сигурни сме, че ще излезем силни и обединени от тази ситуация. В партията спорове има, но война няма в никакъв случай", категорична беше Дариткова.

Обрат с оставката на кмета на Созопол 

"Вчерашният КСНС беше организиран под натиска на опозицията и г-жа Корнелия Нинова. Всички се явихме коректно. Представено ни бе становище, което г-жа Нинова предложи без въобще да го е прочела. Това беше първото съмнително нещо. В това становище се твърдеше, че държавата не прави нищо в борбата с корупцията, а това е не е вярно. В становището имаше и внушения за създаване на нов закон за борба с корупцията. Това е теза, която защитават от БСП и президентът явно ги подкрепя. Не може да се говори, че държавата не прави нищо в борбата с корупцията. За мен не може да се изчисти корупцията по високите етажи на властта за една година. Ние бяхме за анализ на всички антикорупционни действия. В становището имаше и внушения, че корупцията е започнала едва ли не с идването на власт на ГЕРБ и преди това не е имало корупционни практики, нещо, с което ние не можехме да се съгласим", разкри Даниела Дариткова.

Кумецът на Делян Добрев с горещи разкрития за апартамента му! 

"Ние в ГЕРБ не произнасяме присъди. Ние искаме да се запознаем с конкретните разследвания на компетентните органи и тогава ще можем да коментираме всичко по темата за скандалите за апартаментите. От БСП трябва да дойдат в НС, за да разгледаме и обсъдим тяхната подписка за оставка на председателя на КПКОНПИ. Ние искаме да се запознаем с всички факти и доказателства и едва тогава ще вземем политическо решение по темата", коментира Дариткова исканата оставка на председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев от страна на БСП.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!