Трябва да се намерят работещи решения. Другото е извиване на ръцете. Това заяви в ефира на Нова телевизия ген. Атанас Атанасов от ДБ. 

На въпрос дали са счупили стъкларския магазин, той отвърна, че към момента едната стая вече е пометена. 

"Винаги съм бил привърженик на парламентарното управление и пропорционалната система. При другите избирателни системи може с един глас да бъде избрана власт, а това създава напрежение. Този парламент е конструиран така и нашите избиратели ни казаха "отивате там, сядате и се разбирате", каза той.

"Аз съм антикомунист и за мен не беше леко въобще да обмислим вариант да правим нещо съвместно с БСП. Сега обаче сме в ситуация, в която политически антиподи трябва да си подаваме ръце", каза Атанасов.

Според ДБ не те, а от ИБГНИ трябва да вземат третия мандат и да редят схема за съставянето на кабинет. Той ловко прехвърли отговорността на партията на Манолова. 

По думите му все още не е сигурно, че ще се ходи на предсрочни избори.

"Провалът на ИТН беше, че те не потърсиха подкрепа за себе си", заяви Атанасов. 

Според него ДБ е направила компромис, като не е искала коалиция с ИТН. "Не може обаче да се иска от нас дори да не обсъждаме кой ще е премиер и кои ще са министри. Вижте кого предложиха за премиер. Персоните са много важни, защото политиките се осъществяват от живите хора", каза Атанасов. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!