Цветан Цветанов и Славчо Велков направха истински цирк в ефира на Нова телевизия, като преобразиха политическия дебат от представяне на политики към спор с лични нападки.
Представителят на БСП нападна Цветанов за миналото му. Славчо Велков си позволи да критикува фигурата от ГЕРБ, защото е видял как е дошъл в студиото. "Вие сте свеж, като репичка. Вижте се, наспали сте се, а аз.. станал съм в 4 часа, за да дойда на дебат. Гледам ви, че сте и със служебна кола. Искате ли да знаете с каква съм аз? С моята съм си, аз съм карал", нахвърли се Велков.

Цветанов веднага се засмя. "Ще дойда да я видя щом искате, но след предаването. Това за мен е дебат на идеи и не виждам какво значение има кой колко е спал. Дошъл съм с кола, осигурена ми от партията. Освен следващият път, като дебатираме, да ви поемем разходите и да ви настаним някъде да се наспите, че да станете в 6 часа?", запита иронично Цветанов.

"Мога да ви кажа какво сте си пожелали сутринта, докато сте пиели кафето. Пожелали сте си да спечелите изборите", разкрещя се Велков.

Цветанов просто се засмя и реши да не отговаря на нападката. Двамата продължиха да си крещят, излизайки непрестанно от главната им зададена тема - Сигурност. Дебатът до края мина с иронични усмивки, нападки и висок тон.