Не е обсъждано дали ще бъда министър в кабинета „Борисов 3”. Това заяви в предаването „Беновска пита” Делян Добрев от ГЕРБ.
Той обяви, че следващото правителство ще бъде ГЕРБ – Обединени патриоти. „Води се конструктивен диалог. Надявам се до 19 април да сме приключили с управленската програма и след това в рамките на една-две седмици да се споразумеем за състава на правителството. Не се водят преговори с Марешки. Няма някакво непреодолимо различие за съставяне на правителството”, допълни Делян Добрев.

По думите му най-важното в 44-тото Народно събрание трябва да бъде развитието на икономиката.

„И безработицата, и здравеопазването, и образованието зависят от икономиката. Не сме обсъждали кой ще застане начело на енергийното и икономическото министерства. В рамките на преговорите говорим единствено за политики, не се сме обсъждали състава на правителството. Не е моя работа да коментирам амбициите на Валери Симеонов за министър на енергетиката”, коментира Добрев.

По думите му повишението на цената на газа с 30% звучи страшно, но това е реално, заради увеличението на цената на петрола.  
„Това  увеличение ще засегне предприятията. За бита ще бъде между 10 и 15%”, добави Добрев.

Той поясни, че ГЕРБ са притеснени от някои действия на служебния кабинет.  

„Досега никога изборните правила не са променяни от служебно правителство. Тези промени се правят от парламента, не от Министерскив съвет”, коментира Делян Добрев.

„Невинен съм относно плащанията за „Белене”. Да бъда обвиняем заедно с Румен Овчаров е неразбираемо за мен. Нямам повдигнато обвинение, привлечен съм като обвиняем. Няма пречка да стана народен представител.