„Правим всякакви опити да има някакво правителство. Ние от Петков не търсим подкрепа. Не искаме техните гласове, зщаото не можем да преглътнем това, което се случи в последните 10 месеца. Аз не бих преговарял с тях.

Това заяви в ефира на Нова тв депутатът от ГЕРБ Делян Добрев,

Според него, преговорите на ГЕРБ, още преди връчването на първия мандат, трябва да започват с ДБ.

С тях сме едно семейство в ЕС. От европейските до местните политики нашите програми се припокриват на 100%. В различни периоди сме си изневерявали. Ние сме били преди и с патриотите, а те с БСП. Сега имаме шанс да изчистим отношенията помежду си“, смята Добрев.

По думите му от това зависи дали ще има правителство или не.

„Когато бяхме с РБ си бяхме работещо семейство, може да го направим и сега. Така ще има шанс за хората. Надеждата е в Христо Иванов“, смята Добрев.

Според него, ако ГЕРБ не се разбере с „Да, България“, то тогава шансовете за правителство намаляват.

„С третия мандат може да има правителство, което всички го подкрепят, но е неефективно“, каза той.

По думите му в ГЕРБ няма крила.

„Ако се разберем с ДБ, ставаме 87 депутата. Длъжни сме да опитаме. Ако това не се случи, ще има правителство с трети мандат, където всеки подкрепя, но никой не носи отговорност“, каза той.

По думите му има вариант за експертен кабинет, тип „Беров“.

„Никой в момента не иска кабинет на ПП, дори и ДБ“, смята той.

„Ние в ИК нямаме чак толкова големи конфликти, каквито се представят. В петък не сме гласували нито един текст. Досега сме приели само заглавието“, каза той.

На Слави не му стигнаха 10 000 гласа, за да влезе в парламента. Представете си, че всяка една от тези 10012 машини му е вадила по един глас. Той можеше сега да е в парламента“, смята Добрев.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук