Председателят на ДПС Делян Пеевски постигна шампионски резултати и в двете кандидат-депутатски листи, които поведе в Кърджали и Благоевград. Това сочат безпристрастните числа при обработените до този момент протоколи в Централната избирателна комисия.

Пеевски получава доверието на 84.5% от избирателите на Кърджали при 46% от преброените гласове към 10 ч. тази сутрин. В областния град, политикът се изправи срещу номинирания от "Промяната" Радослав Милев, за когото пуснаха бюлетини едва 551 гласоподаватели или 2.12% от вота.

На второ място по резултат в Кърджали се нарежда бившата шефка на Народното събрание Цвета Караянчева от ГЕРБ със скромните 5.52%.

Постижението на председателя на ДПС е абсолютен рекорд и се дължи на позитивната и всеобхватна кампания, в която посети десетки населени места, в които се срещна с хиляди българи.

Внушително е постижението на Пеевски и в другата листа, която поведе в Благоевград. Там при обработени 54.30% от протоколите, той е подкрепен от 30.26% или 16 182 гласа. Номинираният от ПП/ДБ Андрей Цеков, който бе действащ министър на регионалното строителство и благоустройство взима 10.12% или 5411 гласа.

Сребърният медал в надпреварата в Благоевград е за доскорошния председател на парламента Росен Желязков, за когото са гласували малко над 24% от жителите на областта.