Знаете, че на практика най-големия външнополитически успех на ГЕРБ бе влизането в чакалнята на еврозоната. В нашата програма сме поставили 2024 година, като годината, която трябва да завършим нашата евроинтеграция и да влезем в еврозоната. За нас няма да има рискове. Ще влезем с курса от валутния борд. 

Това увери Деница Сачева от ГЕРБ по Нова тв. 

"Не приемам обвиненията на Бойко Рашков, че купуваме гласове. Сигналите в голяма част са анонимни и те не могат да представляват доказателства. Тези твърдения са непрофесионални. За пореден път показват неговите политически пристрастия. Както и в миналата, така и в тази кампания, той ще играе политическа роля в полза на определени политически субекти. Трябва да има първо доказателства. Сигналите може да са всякакви", каза още Сачева, коментирайки твърденията на служебния вътрешен министър, че партия ГЕРБ се опитва да купува гласове. 

"Искаме от полицията да не създава внушения. Главният секретар не си позволи да цитира имена. Той показа по-голям професионализъм от Рашков. Те се основават на сигналите. Голяма част от сигналите са анонимни, това е част от самата кампания, като партиите се борят една срещу друга с фалшиви сигнали. Едва когато има обвинения на прокуратурата и съдебни присъди, може да говорим, че е имало подобна практика. Иначе това са внушения, които целят да създадат една нечестна предизборна кампания", обясни още Сачева. 

При това тя контрира Рашков с твърдения за репресии срещу активисти на ГЕРБ. 

"Получихме стотици сигнали за репресии и това, което се случва от страна на МВР, че наши симпатизанти са преследвани, разследвани. Наш симпатизант е привикан в Добрич, защото пише във Фейсбук. Ако това е начина да се работи с контролирания вот, то наричаме това репресия. 

МВР може да ни увери в своя професионализъм, като не взима участие в предизборната кампания. Бойко Рашков взима системно участие в предизборната кампания", каза тя. 

Говорейки за скандала около Румен Спецов и отчета на службите, че той не дължи пари на хазната чрез продадената си фирма, Сачеа каза, че има ясно писмо от министъра на финансите, в което ясно се казва, че преди да продаде своята фирма Румен Спецов е получил доклада от ревизията. "След като Спецов е получил доклада за фирмата си и знаел, че дължи този милион данъци, той е продал своята фирма с ясното съзнание, че дължи тези пари на държавата на малоимотно лице", уточни тя. 

ГЕРБ подкрепя Герджиков, защото той първо е издигнат от един доста сериозен Инициативен комитет с една палитра от интелектуалци, общественици, изтъкнати граждани. ГЕРБ ще направи всичко възможно да подкрепи Герджиков, за да получи победата. Ако той загуби, това ще е загуба за България, защото страната има нужда от спокойствие и диалог, нямаме нужда от непрекъснатото търсене на кръв за отмъщение, категорична бе Сачева. 

"Личността на президента трябва да е надпартийна, обединителна, да създава поле за диалог, което една политическа кандидатура не може да направи. Всички са осъзнали, че трябва да престанем всички да се мразим, трябва да създадем повече възможност за диалог помежду ни.

Не мислим, че Герджиков няма да стигне до балотаж, ние смятаме дори, че той ще е следващият президент", каза още тя.  

Имаме политически решения, че не бихме правили коалиции с БСП и ДПС, добави представителката на ГЕРБ.