Истината няма никакво значение в дебатите по вота. Единствено пропагандата, лъжата и обидите са това, което можете да използвате.

Това каза от парламентарната трибуна премиерът акад. Николай Денков в края на разискванията по внесения от опозиционните партии вот на недоверие към кабинета. 

От искания вот на недоверие днес разбрахме четири неща:

1.Най-накрая, година и 9 месеца след началото на войната, „Възраждане“, БСП и ИТН признаха в мотивите си към вота, че Руската федерация води агресивна война срещу Украйна. Признаха, че водената от Русия война създава заплаха и за България. С други думи – ако Русия спре войната в Украйна, ще изчезнат и опасностите за България.

Затова националната сигурност на България изисква всички партии, без изключение, включително и опозиционните, да призоват Русия да спре войната и да напусне завоюваните територии в съответствие с международното право. Това е интересът на България и съответства на националната ни сигурност.

2. Разбрахме, че закупуването на съвременна военна техника, каквато Българската армия не е получавала от над 30 години, е повод за ожесточени критики от опозицията. За щастие, управляващите през последните години не се интересуваме от дребнави интриги като тази, а последователно развиваме бойните способности с модерни средства за отбрана.

3. Разбрахме, че народните представители от „Възраждане“ и техните лидери не се интересуват от съдбата на българите в окупираните от Руската федерация територии в Украйна. Там българщината изчезва под натиска на окупаторите.

4. Разбрахме, както и в предишния вот, че истината няма никакво значение в дебатите по вота. Единствено пропагандата, лъжата и обидите са това, което можете да използвате.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук