ПП-ДБ вече има човек, който ще бъде предложен за министър-председател, ако коалицията получи възможност за съставяне на правителство.

Това обяви в ефира на БНТ бившия премиер Николай Денков. По думите му, ПП-ДБ имат напълно изготвена програма, като очакват подкрепа и от други партии.

"Искаме да надградим спрямо предишните месеци - основна грижа върху младите семейства и децата. Те имат най-сериозна подкрепа от държавата.

В училище има средства, които се отдават средства всяка година, но не всеки клас. 

Майчинството не винаги се оказва достатъчно, ще се постараем и втората година да е пълно. В здравеопазването - безплатни лекарства за хронично болните.

Нашето мото е: Грижа за хората, грижа за България

Ако има общи цели - ще има с кого да управляваме. Нека да видим кой би подкрепил такава програма. С годините сме търсили различни партньори. Някои от тях си намираха оправдания. Дори и с ГЕРБ сме действали по същия начин. Отиваме на седми път на избори, защото тези правителства някой решава да го събори", припомня Денков.

По думите му, от коалицията ще предложат премиер, равно отдалечен от всички политически сили и дори имат конкретно име. Денков обаче не пожела да назове за кого става въпрос. 

"ПП-ДБ имат конкретно предложение за премиер, но името му ще стане ясно едва, когато започнат преговори по програмата.

Имаме конкретни хора, които имат авторитет, които не биха си хвърлили името на боклука. Премиерът не трябва да бъде част от политическа партия. Той е отдалечен. Той не се обвързва с партия, а с програмата, която изпълнява. Това е политическата логика.

Ние сме единствените, които сме казали как ще управляваме", завърши Денков. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!