Премиерът в оставка Николай Денков си направи политическо сепуко. Това каза политологът Слави Василев в коментар за интервюто на Николай Денков, в което коментира председателят на ДПС Длян Пеевски.

"Да заявяваш толкова много политически неадекватни послание в едно интервю в навечерието на предсрочните парламентарни избори, е като да направиш три стъпки назад при старта на спринт на 100 метра. 

Всичко, което каза, е пълно с противоречия... Тежката политическа неадекватност придобива такива измерения, че министър-председателят - най-силната политическа фигура в държавата - излиза и казва, че е безсилен", поясни Слави Василев пред БНР.

Според него, ГЕРБ държи основния ключ към състава на кабинета "Главчев"

"Служебният кабинет на Димитър Главчев ще бъде на управляващите", категоричен беше политологът и допълни:

"ГЕРБ ще реши колко да "пусне на ПП-ДБ, на Пеевски или на други хора".

Василев изказа мнение, че тройната коалиция ПП-ДБ - ГЕРБ - ДПС предстои да се разгради пред нашите очи, за да може след изборите евентуално отново да се събере под предлог за национално спасение:

"Сега, когато отстраниха по същество президента Румен Радев от политическия процес, могат да бъдат спокойни и да се плюят, колкото искат, след което да се надяват, че нито една опозиционна партия няма да вземе мнозинство".

По думите на политолога има вероятност да влезем в цикличност на избори.

"Институционалното разграждане на българския политически модел се случва пред очите ни", каза още Слави Василев.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук