Много скоро ще бъде поискан имунитета на народен представител от настоящия парламент заради сигнали за участие в корупционни схеми. Това стана ясно от думите на председателя на антикорупционната комисия в парламента Борис Ячев пред Канал 3. Той обаче не пожела да назове нито за кой народен представител става въпрос, нито от коя партия е, тъй като в момента се води разследване.

"Да, ще има искане за сваляне на депутатски имунитет. Събират се в момента доказателства по сигнали, не по сигнал, а по сигнали. Когато тези доказателства бъдат обработени и докажат, че сигналите съдържат факти, наричани корупционни схеми, подобно искане ще бъде внесено. Имаме информация и мога да кажа, че това ще бъде в скоро време", обяви Ячев.

"Става въпрос за активно действащ народен представител. Не мога обаче да коментирам факти, които още не са доказани и няма събрани доказателства. В най-скоро време, когато бъдат потвърдени тези факти, ще бъдат предприети съответните действия по искане за снемане на имунитета на съответния колега. На този етап говорим за един колега, а не за няколко", поясни депутатът от „Обединени патриоти”, като не пожела да каже дали става въпрос за народен представител от опозицията или управляващите, като изтъкна, че комисията няма да прави разлика между тях.