Иво Атанасов от партията на Слави Трифонов поиска оставката на Христо Иванов, като председател на временната анкетна комисия за промени в Конституцията, но ще бъде смирен. От Има такъв народ ще предложат закриване на комисията, защото няма ефект от нейното съществуване.

“Имам вътрешно усещане, че човек, който е участвал в правителството на Бойко Борисов и не е успял да направи конституционни реформи, който му е казвал "г-н началник" и е правил чупки в кръста , може да изпълни функциите в комисията за промени в Конституцията".


 
Депутатът от ИТН продължи - Затова преди тези светли празници ще бъда спокоен и смирен, ще поискам оставката на Христо Иванов.

От партията на Слави ще внесат предложение за закриване на Комисията по конституционни промени, и поемане на функциите от правна комисия, която се оглавява от Продължаваме промяната.

В своя защита Христо Иванов от Демократична България, каза, че във вторник (26.04.2022 г.)  ще има коалиционен съвет и той ще се произнесе по казуса с исканата оставка, но не обясни защо трябва да се чака, чак дотогава.