„Няма никаква възможност президентът да иска и да дава вот на недоверие. А не минаването на вота на недоверие в парламента не е никак случайно. Всичко го знаеха – както внасящите, така и гласуващите“, така депутатът от ГЕРБ Маноил Манов започна коментара си за вчерашното изказване на президента Румен Радев, в което той каза, че смена доверието си от кабинета на премиера Бойко Борисов.

БЛИЦ припомня, че малко след това лично министър-председателят коментира думите на държавния глава.

По думите на Манов президентът използва добър популизъм.

„Казва, че всичко е зле, нищо не работи и хората да излязат на улицата. „Излизайте на улицата, че всичко е зле“, каза той. Сега очаквам да го видя на улицата“, заяви депутатът от ГЕРБ в сутрешния блок на БНТ.


От вчера ясно се видя, че един работи, прави нещо и помага да се случат нещата, които 70 години не са правени. Това е премиерът Борисов.

Другият излиза и си говори и никой не го пита какво си направил. Работата на президента е много хубава“, каза Манов.

Нинова зове за бунт след сваленото доверие на Радев от кабинета

„С всичко, което каза Радев щях да съм съгласен, но само ако това не бе президентът на България, а политически лидер, водач, член. Президентът излезе и говори неща, които нямат нищо общо с действителността“, заяви депутатът от ГЕРБ.

Той коментира и СРС-тата с участието на президента Радев, които излязоха миналата седмица: „Страхува се от проверка. Не говорим за някакви квартири, апартамент и т. н. става въпрос, че един генерал от българската армия говори с президента на България с цел да пренебрегнат искането на друга структура на държавата“.

По думите на Манов президентът категорично се готви за политическа кариера.

БЛИЦ припомня, че преди дни Калоян Методиев, който е началник на политическия кабинет на държавния глава, също коментира това дали Радев планира да направи своя партия.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!