"Не мога да гадая какво е имал предвид Бойко Борисов и явно той е имал информация, че някой иска да свали правителството", каза в предаването "Денят на живо" по Канал 3 депутатът от ГЕРБ Юлиан Ангелов.

"Той иска да види какво е искало да се направи със сделката за ЧЕЗ. Аз вярвам, че истината ще излезе наяве и ще бъдат направени определените проверки. Напрежението ескалира, защото кандидатите са ясни отдавна. Ако е имало притеснения можеха те да бъдат изказани още преди време.  Нашето предложение е тази сделка да мине и през КЕВР и ако застрашава сигурността на държавата да бъде прекратена", каза още той.

Александър Симов от БСП пък беше категоричен: "Това, което Борисов твърди днес е скандално. Той твърди, че хората, които излязоха през 2013-та принадлежат на някой. Ако ще се връщаме натам- нека да припомня, че той обяви, че отнема лиценза на ЧЕЗ и после се отказа, че това не съществува.  Според мен еволюцията на Борисов е интересна, от събота до сега. Сега заявява, че някой иска да дестабилизира държавата. Хората, които бяха тогава на улицата не бяха за сваляне на правителството, а за цената на тока. Скандалът започва от това, че Гинка е близка до енергийния министър и тук идва въпроса защо не е проверявана сделката".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!