Да имаш дрон е хубаво, но да прекрачваш границата на личното пространство е престъпление. Този коментар направи депутатът от ГЕРБ Александър Ненков във връзка с обвиненията на премиера Бойко Борисов към държавния глава Румен Радев за следенето с дрон.

Самият Радев днес призна, че има дрон, но казаното от министър-председателя е опит да се търси скандал. Президентът не скри усмивката си на въпросите на журналистите за дрона.

Вълна от възмущение имаше в средите на ГЕРБ заради изтеклите кадри на Борисов в спалнята му и за опитите за шпионаж. Хората от управлявата партия са категорични, че има целенасочена атака.

Ето какво още каза по темата депутатът Ненков:

"Престъпление е и да снимаш или записваш някого без неговото съгласие, независимо дали е премиер, президент или обикновен човек. Да, истината трябва да излиза наяве, но някак оставам с впечатление, че никой не поставя въпросът за това колко голямо престъпление е незачитането на личното пространство".

И подчертава:

"Този въпрос е не по-малко важен, защото всеки човек има право на малко лична свобода. Това е едно от най-великите достижения на демокрацията и това право трябва да се брани.

Вярвам, че обществото ни трябва да бъде нетърпимо към такива своеволия, независимо каква е целта и независимо дали харесваш или не човекът, обект на такава атака"