Гладната зима по време на управлението на БСП трябва да бъде припомняна на младите български граждани. Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Александър Иванов в декларация от името на група, пише "Фокус".

"Уважаеми български граждани, 30 и няколко години след мрачното управление и гладната зима, останала в народното творчество след управлението на БСП, трябва да бъде припомнена. Тогава българските граждани, пенсионери и работници се редяха за стоки от първа необходимост в гладната зима на 1996 - 1997 г.

Тогава българските пенсионери получаваха завидните 3 долара пенсия. Българските трудещи се получаваха заплати от порядъка на 5-6 долара.

Тази срамна зима и този срамен спомен от управлението на БСП трябва да бъдат припомняни на младите български граждани", заяви Иванов.

"Говорейки за социална, здравна и политика по доходите, искам да спомена направеното през последните 10 години и в частност последните 4.

Изсветляването на икономиката и намаляването на контрабандата до нива най-ниски от Европа до 3% на цигарите при завещани 35 % от 2009 г., позволи в българската хазна да влезнат средства, които да бъдат разходвани за увеличението на пенсиите на българските граждани, за социална политика, за здравна политика", изтъкна още той.

Депутатът от ГЕРБ уточни, че минималните работни заплати са плавно повишавани спрямо тенденциите на ръста на българската икономика.

"Да не говорим за постигнатото строителство над 400 км магистрали за последните 10 години. Аналог в българската история, който няма в предишните 30-40 години", подчерта още Александър Иванов.