Бюджет 2019 е резултат на едни продължавани усилия за последователна фискална политика и увеличаване на събираемостта на всички държавни вземания. Това каза депутатът от ГЕРБ и председател на Комисията по правни въпроси Данаил Кирилов.

"По отношение на скандалите, те са резултат не само на виновно поведение, но и на сценарийна активност. Имаме много амбициозен противник, който използва всички инструменти, за да бъдем злепоставени. Има сили, които имат интерес от напрежението с майките да не се решава окончателно. Не усетихте ли внезапната паника?", коментира той пред БНТ.

По думите му намесата на премиера в казуса е била конструктивна и балансираща по отношение на създалото се напрежение.

Кирилов коментира машинното гласуване: "В последната 1 година ЦИК направи много сериозни усилия да изпълни предписанията на НС. ЦИК направи анализ и експерименти. ЦИК заяви тогава, че специално за машинното гласуване не може, не разумно е и няма как да се доставят машини във всички задгранични секции", посочи той. 

Актуализацията на Енергийната стратегия е насочена главно към диверсификация на източниците и вноса на енергийни ресурси, коментира още депутатът от ГЕРБ и председател на Комисията по правни въпроси Данаил Кирилов.

Той отбеляза че приема положително новината за втората тръба на „Турски поток“, която ще премине през територията на България.

С интерес участвахме в дебата в парламента. Актуализацията на Енергийната стратегия е насочена главно към диверсификация на източниците и възможностите за внос на енергийни ресурси. Това решение е правилна стъпка напред, обясни той.

За конфликта между Русия и Украйна в Азовско море Кирилов коментира, че България би следвало да подкрепя умереността и внимателното разрешаване на конфликта там.