Българските граждани не трябва да сменят личните си документи, БСП всяват паника. Това каза пред журналисти народният представител от ПГ на ГЕРБ Красимир Ципов във връзка с хакерската атака срещу НАП и във връзка с проекта на решение на БСП, с което те предлагат правителството да изготви безплатна смяна на личните документи на българите.

„Току-що станахме свидетели на политическо хакерство от страна на БСП и от страна на Корнелия Нинова с една единствена цел да се всява паника сред българските граждани“, посочи Ципов. „Българските граждани не трябва да сменят личните си документи.

Компетентните органи работят по въпроса и ще бъдат установени виновните, включително и длъжностни лица. Това не означава, че българските граждани трябва да подменят своите лични документи, включително и тези, за които НАП съобщи, че има изтичане на лични данни, не трябва към настоящия момент да си подменят личните документи.

Гражданите трябва да запазят спокойствие. Нямаме абсолютно никаква нужда от нагнетяване на напрежение и всяване на паника. За съжаление обаче от БСП са способни само на нещо такова и Корнелия Нинова трябва да разбере ясно, че по този начин няма да натрупа абсолютно никакъв дивидент.

Изключителен популизъм е с решение на парламента да не се спазват законите и да се задължават българските граждани да си сменят личните документи когато не име изтекла валидността им“, изтъкна още той.

„Нека да кажем, че с данните от документите за самоличност, тези данни, които са изтекли от сървърите на НАП няма как да се извършат имотни сделки, сделки за прехвърляне на моторни превозни средства и които компетентни органи не спазват действащото законодателство и извършват такива сделки с такива изтекли лични данни, е престъпление по Наказателния кодекс“, заяви още Ципов