Депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров сигнализира за проблем с възможността началникът на кабинета на президента Иво Христов да изпълнява фунциите си. Той получи отговор от Държавна комисия по сигурността на информацията, че Христов няма достъп до класифицирани данни. Във фейсбук Тодоров публикува и писмото от Комисията.
 


В отговора се казва, че към 15 юни няма данни г-н Христов да има издадено разрешение за достъп до класифицирана информация. "В официален отговор на мое питане, Държавната комисия за сигурност на информацията еднозначно заявява, че началникът на кабинета на Президента Румен Радев Иво Христов НЯМА ДОПУСК ДО КЛАСИФИЦИРАНА ИНФОРМАЦИЯ. Скандалът от този факт е огромен, защото няма как този човек 5 месеца да е изпълнявал дейността си в рамките на закона и в същото време да не е имал достъп до класифицирана информация", заяви депутатът от ГЕРБ.
 

Иво Христов е журналист, докато не става част от предизборната кампания на президента Румен Радев. След победата влиза и в екипа на държавния глава и става началник на кабинета му.