Още в началото, когато се съставяше тази коалиция, основният фундамент, на който тя се направи, бе коалиционното споразумение. 

Това заяви от кулоарите на парламента депутатът от ИТН Станислав Балабанов в ефира на Нова тв. 

"Ние спазваме това споразумение, а избор на управител на БНБ не бе включено в него", подчерта той. 

По думите му още преди Василев и Петков са казали, че винаги трябва да се избира най-достойният кандидат: "Именно затова преценихме да издигнем кандидатурата на Любомир Каримански. Той е с две магистратури, както в България, така и в Лондон. Вече е известен, а биографията му публична", подчерта той. 

Балабанов отрече да ИТН да има договорки с когото и да  било: "Кандидатурите ще бъдат гледани в парламентарна зала и най-добрият ще спечели. Ние разчитаме на подкрепата на коалиционните ни партньори", категоричен е той. 

Депутатът призна, че не се изненадва, че ПП имат своя номинация за гуверньор. "Нека има едно демократично съревнование. Ние заставаме зад господин Каримански по обективни причини", добави той. 

"Не искам да коментирам думи на Христо Иванов. Той още от началото мислеше, че коалицията ще има трудности. Той обаче не е оракул!", категоричен е Балабанов. По думите му няма лошо всеки да има собствено мнение.