Парламентът не се клати. Това каза в предаването "Лице в лице" по bTV зам.-председателят на ПГ на Обединени патриоти Искрен Веселинов по повод скандалите в Народното събрание тази седмица.
Очевидно много лично и егоцентрично се играе вляво – личните грешки се превръщат в глобални проблеми. Това не са добри знаци от отговорни политици, заяви Веселинов.

Корнелия Нинова беше изгонена от пленарното заседание вчера заради език, който не е допустим в Народното събрание. Буквата на правилника беше спазена. Тя системно се държи неуважително към своите колеги и редовно прави твърдения към колегите от ГЕРБ, които ги обиждат. Такава лична фиксация каквато има Корнелия Нинова към Бойко Борисов, аз знам. Тя от 2011 г. го кани да се разберат като мъже. Това е личностен проблем, а не проблем на Народното събрание.

Ето това е алтернативата, ако България попадне под управлението на левицата, посочи депутатът от Обединени патриоти. По думите му управленската коалиция е монолитна. Имаме ясен приоритет и програма, която изпълняваме. Смятам, че ще изкараме 4-годишния си мандат. Нямам съмнения и че групата на Обединените патриоти, както и тази на ГЕРБ ще гласуват против оставката на председателя на парламента Димитър Главчев, подчерта Искрен Веселинов.

Целта на Нинова е да бъде саботирано европредседателство и по един дребнав начин да се рони имиджа на управлението. Решавайки вътрешните си проблеми, Нинова вреди на България, заяви националистът. ДПС също има своята фиск идея и тя е връщането във властта и облагодетелстването на кръговете от фирми около тях.

Искат да влязат във властта от задната врата, като не могат от официалната. Ние знаем, че ДПС не ни харесва, но и ние не харесваме ДПС. Смятаме, че те са първородното зло в българската плитика. Изместихме ги от мястото на балансьор, посочи ам.-председателят на ПГ на Обединени патриоти. По думите му приватизацията в много от случаите е извършена по лош начин и тези случаи трябва да бъдат разследвани. Смятам, че скоро обществото ще има резултати от тази дейност, заяви Веселинов.

Според него мониторинговите доклади на Европейската комисия за България и Румъния са унизителни. Този механизъм трябва да престане да съществува или да се разпростре във всички държави от Европейския съюз, подчерта Искрен Веселинов.