„На този момент не е обсъждана смяната на нито един министър при ротацията, която предстои”. Това заяви пред Nova News депутатът от ПП-ДБ Васил Пандов.

По думите му няма промяна в разговорите за управлението и в тях участват представители на партиите, които са част от ротационното председателство на НС и МС – ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. На този етап ДПС няма да участва в този механизъм, заяви Пандов.

Според него механизмът при взимане на решения за назначения ще позволи НС да не изпада в законодателен ступор заради избора на персонални органи, но не може да бъде определян като коалиционно споразумение.

„Разговори ще бъдат водени за всяка една личност, от наша гледна точка никой не е искал ДПС да има квота в избора на регулатори. Няма такова нещо от тяхна страна, заяви Пандов.

По думите му лицата, които ще се предлагат, трябва да имат високи нравствени и морални качества. „Не става дума за квоти, за разпределение, става дума за предложение на лица, които отговарят на тези критерии”, коментира депутатът от ПП-ДБ. Той допълни, че тези кандидатури могат да бъдат предлагани и с участието на неправителствени организации.

Депутатът от ПП-ДБ каза още, че решенията в МС се взимат от премиера Денков, а много често той има различно мнение от политическите лидери. „Той много пъти внася разум в емоциите, които избуяват в НС”, заяви Пандов. Той допълни, че не подлага на съмнение качествата на министъра на здравеопазването Христо Хинков, а проблемите по-скоро идват от недобрата му комуникация с партиите в НС.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук