"Вчера беше открадната и последната надежда на обществото да се състави кабинет. Ако има рекорд на "Гинес" по сваляне на правителства и парламенти, Слави Трифонов ще го спечели безусловно. "Има такъв народ" (ИТН) успешно приключи два парламента, на път е и трети.

Слави към ДБ и ПП: Отвращавате ме! ИТН излиза от преговорите за кабинет! ВИДЕО

Записът от срещата на "Демократична България" (ДБ) не пречи да се състави кабинет в текущия парламент. Ако се върне мандатът сега, енергетиката рискува да изпадне в ситуация, в която няма да има цена на газа", това коментира Венко Сабрутев, депутат от "Продължаваме Промяната" (ПП).

Той опроверга твърденията на Тошко Йорданов, че правилата за избор на шеф на КЕВР са на Лена Бориславова.

Тошко Йорданов издаде голям скандал между Лена и Ива Митева: Толкова й е капацитетът на Бориславова!

"Всички партии се съгласиха с кандидатурата на Станислав Тодоров. Причината за решението на КС са промени между първо и второ четене на закона, които рефлектираха на личността му. Всички домакинства усетихме облекчение в цените след решенията му. НС трябва максимално бързо да избере нов шеф на КЕВР и да се определят цени за август", смята той.

По думите му обществото е отвратено от случващото се, защото иска стабилност, просперитет и справедливост. Внесохме закона за КПКОНПИ, разбихме мегадалаверата на "Капитан Андреево" и правителството падна.

"Има хиляди причини ГЕРБ да мразят Рашков, той пребори платения вот, извършването на ареста на Борисов, той показа, че се бори с корупцията по високите етажи на властта. Лобита в ПП няма, има разделение между законодателна и изпълнителна власт", подчерта Сабрутев.

Според него няма начин да се спре топлата вода в София, противното са спекулации.

"Всеки един направи компромиси, за да се случи коалицията. ПП оттегли Кирил Петков като премиер, ДБ бяха готови да не участват с министри. Не сме поставяли условия ИТН да няма министри. Те обаче поискаха да отстраним двамата си лидери, все едно ние да определим кой ще води "Шоуто на Слави", посочи депутатът.

Красива депутатка от ГЕРБ извади кирливите ризи на управляващите в оставка ВИДЕО

Относно меморандума с "Джемкорп" той увери, че България не е поемала ангажименти и не подлежи на неустойки при прекратяването му. "Целта беше да се отклони вниманието от факта, че ГЕРБ, ДПС, ИТН и "Възраждане" искат да съставят кабинет в този парламент", отбеляза Сабрутев.