Бойко Борисов се е объркал или не е прочел меморандума. Ние не предлагаме 50:50 в регулаторите, а поделяне на отговорности на много ясен принцип, по който да бъдат избирани хора на съответните постове. Нужен ни е механизъм, с който да гарантираме, че регулаторите ще работят, а няма да бъдат кукли на конци.

Искаме да срежем конците, за да има реални резултати. Ние не претендираме за постове, заяви пред Нова нюз депутатът Йордан Терзийски от ПП–ДБ.

Според него Денков да стане външен министър е част от приемствеността.

"За да продължи позитивната работа, е редно той да бъде вицепремиер и да оглави това ведомство. Червени линии нямаме, искаме да се обединим около общи цели и принципи. Меморандумът е протегната ръка, но не за сделка, а за съдебна реформа, борба с корупцията и като цяло за обединение около общите приоритети.

Важно е всичко да става пред очите на обществото - прозрачно. Ако има кандидат на ДПС, в чиито качества сме убедени, бихме могли да обсъдим подкрепа за него", коментира той. 

По думите му не бива да се води пазарлък за министри, а да се направи обективна оценка на база свършена работа.

"За всяка една номинация трябва да се носи политическа отговорност, номинираните трябва да бъдат професионалисти, а не да са верни на някоя централа и да си вдигат телефона. Искаме експертност и независимост на органите, без назначения на партийни хора и роднини", посочи Терзийски.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук