Участници в протеста срещу зелените сертификати, организиран от партия "Възраждане", успяха да избутат полицейския кордон и да достигнат парадния вход на сградата на Народното събрание (НС),. От вън той е блокиран от полицаи, а отвътре е барикадиран от НСО.

БЛИЦ припомня, че при сблъсъците бяха ранени няколко души.

Някои от протестиращите, достигнали вратите на НС, започнаха блъскат по вратата. 

БЛИЦ припомня, че малко преди ескалирането на напрежението депутатите по спешност напуснаха сградата на парламента.

Оказа се обаче, че някои от народните представители са останали вътре и сега са блокирани.

В момента в сградата са само депутати от икономическа комисия, която трябва да започне от 14:15 в зала Запад, уточнява "Труд".

Преди минути пък протестиращите доброволно се изтеглиха от стълбите на НС.

Депутат от „Възраждане“ обаче се оказа под ударите на полицията по време на протеста пред Народното събрание, пише tribune.bg.

Както БЛИЦ съобщи, напрежението пред сградата на парламента ескалира малко след 13 часа. Недоволните срещу К-19 мерките и зеления сертификат пробиха полицейския кордон и опитаха да влязат в сградата на Народното събрание. Сред демонстрантите бяха и народните представители на най-малобройната политическа сила в парламента. 

При опит да влезе, народният представител Ангел Георгиев бе хванат от трима униформени, които започнаха го блъскат и влачат далеч от вратите на парламента.

„Аз съм депутат, депутат съм“, викаше Георгиев на полицаите, като показваше и картата  си, но това не трогна униформените под ръководството на Бойко Рашков, които го хванаха и изхвърлиха.  

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!




Видео: FB, Bilyana Veselinova