Необичайно кратък парламентарен контрол ще се проведе днес в Народното събрание. Участие в него ще вземат само трима от представителите на кабинета в оставка. На депутатски въпроси и питания ще отговарят министрите в оставка Меглена Кунева, Вежди Рашидов и Зорница Русинова и Десислава Танева, пише БГНЕС.
Първа на трибуната ще се качи вицепремиерът и министър на образованието в оставка Кунева. Към нея има само един въпрос и той е относно определен като турски терор в ОУ "Панайот Волов" в каолиновското село Тодор Икономово.

След това на трибуната ще се качи министърът на културата в оставка Вежди Рашидов, към когото има два въпроса. Единият относно липса на конкурс за директор на НМУ "Любомир Пипков", а другият - относно намеренията на МК за реконструкцията на Видинската Синагога.
 
Социалният министър в оставка Зорница Русинова ще отговаря също само на един въпрос. И той е относно ролята на социалното министерство, проблемите в провежданата държавна политика за деца и необходимостта от неотложни мерки за преодоляването им.

Към земеделския министър в оставка Десислава Танева има най-много въпроси - общо 3 на брой. Тя ще каже за относно гола сеч в горските територии в община Минерални бани, ще даде отговор за неизпълнение на влязло в сила съдебно решение, и ще каже за спазването на изискванията на Наредба № 9.

Поради участие в Кризисния щаб на място, сформиран във връзка с възникналия инцидент на гара Хитрино, и обявеното бедствие в района, в заседанието за парламентарен контрол няма да участва вицепремиерът и вътрешен министър в оставка Румяна Бъчварова.

Поради отсъствие от страната в заседанието няма да участва Лиляна Павлова, а поради предварително поети ангажименти от международен характер Томислав Дончев и Петър Москов. Поради други предварително поети ангажименти в НС няма да дойдат още Теменужка Петкова, Ивелина Василева, Божидар Лукарски и Екатерина Захариева.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ